over indahwood

Indahwood is Regina van Raalte en haar zoon Hessel Boersma. Het begon allemaal op de dag dat zij vertrok na een vakantie in Indonesië en toevallig in de ogen keek van een bijzondere man. Het was het begin van een liefde: voor elkaar, het land en het maken van eerlijke meubels. Sindsdien reist zij op en neer naar Java, ontwerpt en bedenkt meubels. Niet alles want er staan ook Indonesische meubels op de website.

Ondertussen geeft in Indonesië haar partner opdrachten aan de timmerlui, rijdt op en neer tussen de verschillende werkplaatsen, sjouwt met hout en verf en verwent ze met koffie, thee of lunch. In Nederland werken moeder en zoon samen; zij doet de inkoop en hij de pr en andere logistieke uitdagingen. Zij staan alle drie voor eerlijke meubels van eerlijk materiaal, gemaakt onder eerlijke omstandigheden.

Warno en zijn collega maken de wijnrekken en de tafeltjes. Het gaat met grof geweld maar heeft wel een mooi eindresultaat.

Het zit bij indahwood dus ook goed met het “salaris”?   De zelfstandige meubelmakers krijgen goed betaald voor het vakwerk dat ze elke dag leveren. Lokaal ondernemerschap dus: door en voor de bewoners, de makers en hun familie. Dat vinden wij belangrijk.

De altijd vrolijke timmerman Ali heeft een overkapping voor zijn huis waar hij zijn meubels maakt. Hij heeft voor ons een serie tafels gemaakt en een paar kasten.

Jullie levertijd is wat langer?   Ja dat klopt. We laten  alles door zelfstandige timmerlui maken en dat duurt  langer dan kant en klaar inkopen  bij een grote fabriek waar alles in voorraad is. Bij ons kan je ook terecht met een eigen ontwerp, we spreken dan een prijs af en laten het maken door een timmerman aldaar. Je kan het proces  volgen via foto’s.  Dus kom maar op met een tekening. Alles kost ons wat meer, maar dat komt ten goede aan  de timmerlui ter plekke.

Na het timmerwerk brengt Alexon de meubels naar diverse schilders. Daarna wordt alles stevig ingepakt en verscheept naar Nederland.

Jullie meubels kloppen dus?   Ja. Bij ons zijn mens, materiaal en mooi even belangrijk. We zijn duurzaam op alle gebieden.

Bij indahwood zorgen we dus dat iedereen goed zit!